2011. február 19., szombat

Garachico

A városhoz közeledve megálltunk fényképezni. Miután elkészültek a képek, a város fölötti házak, nyaralók valósággal megdöbbentettek. Mintha arra törekedtek volna az építők, hogy a házak alapjai minél jobban a szakadék fölé kerüljenek. Egyik-másik épület, - mint egy erkély - szinte lóg a szakadék fölött. Szédítő még a gondolat is, hogy vannak akik ilyen " lebegő házakban" érzik jól magukat, még akkor is, ha csodálatos a kilátás.

Garachico, vulkán városa.
Egy időben fontos kikötő volt az Amerikába induló hajók számára.
A XVIII. század elején, egy vulkánkitörés a város nagy részét lerombolta.


A monda szerint, amikor a vulkán kitört, az emberek a templomba menekültek és együtt imádkoztak. Az ima meghallgatásra talált, a láva kettévált és a templomot megkerülve az óceánba ömlött.
Csak a kétkedők állítják azt, hogy ebben volt annak is szerepe, hogy a templom egy dombra épült.
A láva mélyedéseket hozott létre a szárazföld és az óceán találkozásánál, amik a hullámverésben megtelnek vízzel. A kiemelkedő szirtek és medencék fölé egy sétányt építettek.
Itt áll a Szent Mihály erőd, amely a víz felől védte a várost.Mint minden szigeten, - Tenerifen is - a fa kincs.A házakon látszik a gazdagság, az erkélyek fából készültek, ez annak idején a hivalkodó fényűzés jele volt.
Érdemes egy sétát tenni a város főtere, a Plaza Glorieta de San Francisco körül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése